Forum Serwera ForniWorld

Forum Serwera ForniWorld

#1 2011-09-08 18:52:29

Lester101

Builder

Punktów :   

Necrovision

http://www.voodooguild.com/wp-content/screens/info%20prasowe/cenega/necrovision1.jpg

Recenzja:

Bez bicia przyznam siê do gry podszed³em bardzo zaciekawiony i pe³en pozytywnych emocji. Kilkadziesi±t minut które spêdzi³em w czasie I Wojny ¦wiatowej zmieni³y moj± ocenê. Jak bardzo?

Fabu³a? Ech...

Zacznijmy od ogólnego rozpatrzenia. Czas - I Wojna ¦wiatowa. Ile w tym oryginalno¶ci? Có¿... powiedzmy, ¿e nie odpowiem. Na szczê¶cie pomocn± d³oñ wysuwa fakt po³±czonej walki z wrogimi ¿o³nierzami i walki z przeró¿nymi kreaturami z nie z tego ¶wiata. To co ja by³em ¶wiadkiem to tylko siekanina z bodaj¿e Niemcami. Nie dane mi by³o powaliæ kosmitê swoj± ultra kozack± metalow± rêk±.

Bug?

Zniesmaczony by³em gdy okaza³o siê, ¿e pomimo ustawienia odpowiedniego sterowania i pe³nego magazynku, nie mog³em oddaæ ani jednego strza³u. Co ciekawe, sposób celowania by³ godny po¿a³owania, przez co nawet gdybym móg³ strzelaæ, to bym nie trafia³ z powodu cholernego celowania. Pod³o¿enie dynamitu... to dopiero by³a frajda, gdy moim celem by³o rozsadzenie barykady za pomoc± dynamitu. Spoko, cel nie najgorszy, pomijaj±c fakt, ¿e (sam nie wiem jak) ale rozwali³em to bez u¿ywania dynamitu, chyba, ¿e u¿y³em ale sam nie widzia³em kiedy. Ca³y ten system pozostawiê ju¿ bez komentarza (chyba, ¿e ja mia³em taki dziwny przypadek).

Gra czy Film?...

Dobre pytanie. Po³owa (jak nie wiêcej) tego co zobaczy³em to ci±g³e filmy i bezsensowne nawijanie o tym jak okropnie. Nawet musia³em byæ ¶wiadkiem le¿enia na ziemi bo inaczej by to nie by³a super gra! Oczywi¶cie zauroczy³y mnie równie¿ wybuchy, które (jak przysta³o na realizm) sprawia³y, ¿e ledwo co¶ widzia³e¶ po czym¶ takim. Nie inaczej tu, id±c po¶rodku ¿o³nierzy gotowych mnie rozstrzeliæ, nagle widzê przed sob± wybuch i nic nie mogê zauwa¿yæ. Co do tego, nawi±zujê do cudownego HP, które po jaki¶ 30 kulach nie da³o mi zgin±æ. Pozdrawiam!

Nie ma to jak ludzka mimika.

Oooo tak, powtarzaj±ce siê w kó³ko animacje zosta³y naprawdê wy¶mienicie zrobione. No bo przecie¿, ka¿dy z was przemawiaj±c macha ca³y czas rêk±, by na koñcu sw± zacn± d³oñ skierowaæ mniej wiêcej na cel... Równie¿ zauroczy³ mnie go¶æ który pomimo tego, ¿e nic nie mówi³, mo¿na by³o zauwa¿yæ jak z gracj± przemawia do nas. Oczywi¶cie koniec rozmowy wynagradza ca³e z³o...

Plusy?

Za plus mogê wzi±æ na pewno grafikê która mówi±c szczerze przenios³a mnie wrêcz na t± wojnê. Bardzo poprawnie wykonane pod tym wzglêdem. Ale to nie jedyna mi³a niespodzianka. Za zaletê mo¿na te¿ wzi±æ bardzo dynamiczny i ciekawy tryb walki, oraz ¶wietna i klimatyczna muzyka, która idealnie oddaje tamtejszy charakter. Podobno t± grê da siê te¿ przej¶æ na kilka ró¿nych sposobów co równie¿ wp³ywa na koñcow± ocenê.

Podsumowuj±c...

Nie mam najlepszego zdania o Necrovision (nie, to nie dlatego, ¿e utkn±³em w jednym miejscu!). Wiêc ocena surowa bêdzie. Czas na krótkie podsumowanie:

OCENA : 6+/10

Plusy:

-Grafika
-Tryb walki
-Kilka zakoñczeñ
-Muzyka

Minusy:

-Bugi
-Niedorobione animacje
-Za du¿o filmików
-Ma³o oryginalna fabu³a

Lester101

P.S. Oczywi¶cie to moja ocena, proszê aby¶cie komentowali to w tym temacie.

Ostatnio edytowany przez Lester101 (2011-09-12 13:41:52)

It's deep and dark...
Deep down in my heart...
It's deep and dark...
Since we've been apart...

Created by YohAdams

Stopka forum

RSS